środa, 1 czerwca 2011

Mazurek

Super przepis na ciasto świąteczne. Doskonałe na rodzinne Wielkanocne śniadanie. Ciasto mazurek na Święta Wielkanocne.

  CIASTO KRUCHE

30 dag mąki
20 dag masła
10 dag cukru pudru (1 szklanka)
3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko
1 cukier waniliowy

  Posiekać dokładnie wszystkie składniki - ja ucieram w makutrze. Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 220 stopni C.
  Posiekać dokładnie wszystkie składniki - ja ucieram w makutrze.
Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 220 stopni C.  Posiekać dokładnie wszystkie składniki - ja ucieram w makutrze. Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 220 stopni C.


Filip Popkowski

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz