CIASTO KRUCHE
30 dag mąki
20 dag masła
10 dag cukru pudru (1 szklanka)
3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko
1 cukier waniliowy
Posiekać dokładnie wszystkie składniki - ja ucieram w makutrze. Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 220 stopni C.
Posiekać dokładnie wszystkie składniki - ja ucieram w makutrze.
Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 220 stopni C. Posiekać dokładnie wszystkie składniki - ja ucieram w makutrze. Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 220 stopni C.
Filip Popkowski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz