Lista składników
- Czas: do 60 minut
- Poziom trudności: łatwe
- Koszty: tanie
- Dla ilu osób: powyżej 4
- wegetariańskie, dla dzieci
Jabłecznik z kruszonką - sposób przygotowania
Mąkę i masło posiekać na stolnicy. Dodać cukier wanilinowy, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść. Połowę ciasta rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze.Na to zetrzeć jabłka na tarce z dużymi oczkami. Posypać cukrem i cynamonem. Następnie ubić pianę z białek, stopniowo dodając 20 dag cukru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch posypać okruszkami z drugiej połowy ciasta. Piec do zarumienienia w temp. ok 120' C.
- 30g cynamonu
- 50g rodzynek
- 50g płatków migdałów
- 200g
- 200g cukru
- 400g mąki
- 650g
- 850g
- 1
Filip Popkowski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz